Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN IEC 60050-461 - dělené křížové propojení

ČSN IEC 60050-461 - Mezinárodní elektrotechnický slovník – Část 461: Elektrické kabely

Stáhnout normu: ČSN IEC 60050-461 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2009-08-01
Zdroj: http://www.electropedia.org/iev/iev.nsf/welcome?OpenForm&Seq=1
Třidící znak: 330050
Obor: Terminologie - Mezinárodní slovník
ICS:
  • 01.040.29 - Elektrotechnika (názvosloví)
  • 29.060.20 - Elektrické kabely
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

461-14-08 dělené křížové propojení

způsob křížového propojení, při kterém se tři po sobě následující základní úseky, které se nazývají „podúseky“, považují za samostatnou jednotku zvanou „hlavní úsek“

POZNÁMKA Tři stínění jsou spojena na obou koncích hlavního úseku a v obou těchto bodech mohou být uzemněna. V obou mezilehlých bodech jsou kabely obvykle transponované a jejich stínění jsou propojená tak, že každý stínicí obvod v průběhu hlavního úseku zaujímá v uspořádání kabelů stejnou geometrickou polohu. Dlouhé kabelové trasy mohou mít více hlavních úseků.

461-14-08 sectionalised cross-bonding

form of cross-bonding in which three consecutive elementary sections, termed “minor sections”, are taken to form a single unit, termed a “major section”

NOTE The three shields are solidly bonded at both ends of a major section and may be earthed at these points. At the two intermediate positions, the cables are usually transposed and the shields are so interconnected that each continuous shield circuit through the major section occupies the same geometrical position in the cable formation. For long cable routes, there may be a number of major sections.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím