Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN ISO/IEC 19794-13 - veřejná komutovaná telefonní síť

ČSN ISO/IEC 19794-13 - Informační technologie – Formáty výměny biometrických dat – Část 13: Hlasová data

Stáhnout normu: ČSN ISO/IEC 19794-13 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2019-02-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso-iec:19794:-13:ed-1:v1:en
Třidící znak: 369860
Obor: Zpracování a výměna dokumentů
ICS:
  • 35.240.15 - Identifikační karty a příslušná zařízení
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.11 veřejná komutovaná telefonní síť

(public switched telephone network) technologie založená na kanálech používaná kpřepínání analogového signálu, typicky telefonních hovorů, prostřednictvím sítě ze zdroje, jako je například telefon, do cíle, jako je jiný telefon.
POZNÁMKA1kheslu Znalost týkající se kanálu, zněhož telefonní hovor pochází, je užitečná, protože charakteristiky šumu adalší charakteristiky kanálu se historicky vjednotlivých zemích liší. Příchod arůst VoIP adalších digitálních telefonních sítí zmírňuje dopad vnitrostátních telekomunikačních sítí, protože nejsou omezeny státními hranicemi. Například volání pocházející ze Spojených států může procházet Kanadou, než dorazí na místo určení, které by mohlo být ve Spojených státech (viz také hlas přes IP).

3.11 public switched telephone network

channel based technology used to switch analogue signal, typically telephone calls, through a network from a source such as a telephone to a destination such as another telephone Note 1 to entry: Knowledge about the channel where a telephone call originates is useful because, historically, noise and other channel characteristics vary from country to country. The advent and growth of VoIP and other digital telephone networks has attenuated the impact of national telecommunications networks becausethey are not constrained by national boundaries. For example, a call originating in the United States might traverse Canada before arriving at its destination, which could be within the United States (also see Voice over IP).
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím