Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN IEC 80601-2-71 - fantom pro funkční nirs

ČSN EN IEC 80601-2-71 - Zdravotnické elektrické přístroje - Část 2-71: Zvláštní požadavky na základní bezpečnost a nezbytnou funkčnost přístrojů pro funkční spektroskopii v blízké infračervené oblasti (NIRS)

Stáhnout normu: ČSN EN IEC 80601-2-71 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2019-01-01
Třidící znak: 364801
Obor: Zdravotnické elektrické přístroje
ICS:
  • 11.040.55 - Diagnostická zařízení
Stav: Platná
Nahlásit chybu

201.3.207 fantom pro funkční nirs

(functional nirs phantom) přístroj, který simuluje změnu hemoglobinu závislou na optické délce tím, že dává mepřístroji specifikovanou známou změnu optické ztráty pro vyhodnocení rozdílu mezi naměřenou hodnotou pseudozměny hemoglobinu závislé na optické délce areferenční hodnotou vypočítanou ze změny útlumu
POZNÁMKA1 kheslu Fantom pro funkční nirs hraje roli vurčení funkčnosti přístroje pro funkční nirs, zejména měření změny hemoglobinu závislé na optické délce. Popis funkce aspecifikace týkající se výroby fantomu pro funkční nirs jsou uvedeny vpříloze BB.
POZNÁMKA2 kheslu Fantom pro funkční nirs je vyvíjen vprůběhu návrhu apoužívá se při kontrole ve výrobě nebo po uvedení do provozu.

201.3.207 functional nirs phantom

apparatus that simulates a pathlength-dependent haemoglobin change by giving the meequipment a specified known change in optical loss to evaluate the difference between the measured value of the pseudo pathlength-dependent haemoglobin change and the reference value calculated from the attenuation change Note1 to entry: The functional nirs phantom plays a role in determining the performance of functional nirs equipment, especially pathlength-dependent haemoglobin change measurement. A description of the function and specifications regarding the manufacturing of the functional nirs phantom is found in Annex BB. Note2 to entry: A functional nirs phantom is developed during design and is used at the time of inspection in manufacturing or after being placed into service.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím