Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 50126-1 ed. 2 - bezpečnostní funkce

ČSN EN 50126-1 ed. 2 - Drážní zařízení - Stanovení a prokázání bezporuchovosti, pohotovosti, udržovatelnosti a bezpečnosti (RAMS) - Část 1: Generický proces RAMS

Stáhnout normu: ČSN EN 50126-1 ed. 2 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2019-03-01
Třidící znak: 333502
Obor: Elektrická dopravní zařízení
ICS:
  • 29.280 - Elektrická trakční zařízení
  • 45.020 - Železniční technika obecně
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.68 bezpečnostní funkce

(safety function) funkce jejíž jediný účel je zajistit bezpečnost
POZNÁMKA1kheslu Funkce se vztahem kbezpečnosti je funkce, jejíž porucha ovlivní bezpečnost (pro další detaily vizdefinice „se vztahem kbezpečnosti“). Tudíž všechny bezpečnostní funkce jsou funkce se vztahem kbezpečnosti, ale nikoliv naopak.
POZNÁMKA2kheslu Bezpečnostní funkce může přispět kjedné nebo více bezpečnostním bariérám. Nicméně bezpečnostní bariéra nemusí být nezbytně realizována bezpečnostní funkcí.

3.68 safety function

function whose sole purpose is to ensure safety Note 1 to entry: A safety-related function is a function whose failure affects safety (for details refer to definition of "safety-related"). Therefore, all safety functions are safety-related functions, but not vice versa. Note 2 to entry: A safety function may contribute to one or more safety barriers. However, a safety barrier is not necessarily implemented by a safety function.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím