Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN IEC 60204-11 ed. 2 - strojní zařízení

ČSN EN IEC 60204-11 ed. 2 - Bezpečnost strojních zařízení – Elektrická zařízení strojů – Část 11: Požadavky na elektrická zařízení pro napětí nad 1 000 V AC nebo 1 500 V DC a nepřesahující 36 kV

Stáhnout normu: ČSN EN IEC 60204-11 ed. 2 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2019-06-01
Třidící znak: 507706
Obor: Zařizovací předpisy pro elektrická zařízení strojů
ICS:
  • 13.110 - Bezpečnost strojních zařízení
  • 29.020 - Elektrotechnika obecně
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.29 strojní zařízení

(machinery) stroj (machine) sestava propojených částí nebo součástí, znichž alespoň jedna se pohybuje, spříslušnými ovládacími prvky stroje, řídicími a silovými obvody atd., které jsou vzájemně spojeny pro konkrétní aplikaci, zejména pro zpracování, úpravu, přemisťování nebo balení materiálu.
POZNÁMKA 1 k heslu Termín „strojní zařízení“ zahrnuje také sestavu strojů, které jsou za účelem dosažení stejného cíle uspořádány a řízeny tak, aby pracovaly jako jeden celek; vyměnitelné zařízení upravující funkci stroje, které je uvedeno na trh (dodáno) za účelem připojení ke stroji nebo k souboru různých strojů, nebo aby je mohla ktahači (traktoru) připojit samotná obsluha, pokud se nejedná o náhradní díl nebo nástroj.

3.29 machinery machine

assembly of linked parts or components, at least one of which moves, with the appropriate machine actuators, control and power circuits, etc., joined together for a specific application, in particular for the processing, treatment, moving or packaging of a material Note 1 to entry: The terms "machinery" and "machine" also cover: an assembly of machines which, in order to achieve one and the same end, are arranged and controlled so that they function as an integral whole; interchangeable equipment modifying the function of a machine, which is placed on the market (supplied) for the purpose of being assembled with a machine or a series of different machines or with a tractor by the operator himself insofar as this equipment is not a spare part or tool.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím