Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 14594 - souprava pro otryskávací práce

ČSN EN 14594 - Ochranné prostředky dýchacích orgánů – Hadicové dýchací přístroje na tlakový vzduch se stálým průtokem – Požadavky, zkoušení a značení

Stáhnout normu: ČSN EN 14594 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2019-05-01
Třidící znak: 832263
Obor: Ochranné prostředky dýchacích orgánů
ICS:
  • 13.340.30 - Ochranné prostředky dýchacích orgánů
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.1.9 souprava pro otryskávací práce

(abrasive blasting ensemble) kombinace ochranného oděvu chránícího před riziky vznikajícími při otryskávacích pracích a vhodného RPD 3.2 Popis Tento RPD umožní uživateli poskytovat dýchatelný vzduch při nepřetržitém průtoku vzduchu, který musí odpovídat EN 12021. Vzduch je dodáván do lícnicové části pomocí dýchací hadice. K RPD může být připojen nastavitelný ventil nepřetržitého průtoku, který může být přenášen uživatelem. Přívodní hadice tlakového vzduchu uživatele je připojena ke zdroji tlakového vzduchu. Vydechovaný vzduch proudí do okolního ovzduší.
POZNÁMKA Dýchatelný vzduch odpovídající EN 12021 lze zajistit rozvodnou sítí nebo přídavným zařízením, jakým je filtrační systém tlakového vzduchu.

3.1.9 abrasive blasting ensemble

combination of protective clothing, protecting against the risks arising in abrasive blasting operations, and suitable RPD Description This RPD enables the wearer to be provided with breathable air in accordance with EN 12021 supplied at a continuous air flow to a facepiece via a breathing hose. The RPD may incorporate an adjustable continuous flow valve which can be carried by the wearer. A compressed air supply tube connects the wearer to a supply of compressed air. Exhaled air flows into the ambient atmosphere.
NOTE Conformance to EN 12021 can be ensured by a breathable air supply system or an additional device such as a compressed air filter system.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím