Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 50001 - cíl

ČSN EN ISO 50001 - Systémy managementu hospodaření s energií – Požadavky s návodem k použití

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 50001 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2019-03-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:50001:ed-2:v1:en
Třidící znak: 011501
Obor: Management hospodaření s energií
ICS:
  • 03.100.70 - Systémy managementu
  • 27.015 - Energetická účinnost. Úspora energie obecně
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.4.13 cíl

výsledky, kterých se má dosáhnout

POZNÁMKA 1 k heslu Cíl může být strategický, taktický nebo operativní.

POZNÁMKA 2 k heslu Cíle se mohou vztahovat k různým oborům (např. finance, zdraví a bezpečnost, environmentální cíle) a mohou se používat na různých úrovních (např. strategická úroveň, v celé organizaci, úroveň projektu, produktu a procesu (3.3.6)).

POZNÁMKA 3 k heslu Cíl může být vyjádřen různými způsoby, např. jako zamýšlený výstup, účel, provozní kritérium, jako energetický cíl, nebo použitím jiných slov s obdobným významem (např. záměr, úkol).

POZNÁMKA 4 k heslu V souvislosti se systémem managementu hospodaření s energií (3.2.2) jsou cíle stanoveny organizací (3.1.1) v souladu s energetickou politikou (3.2.4) k dosažení konkrétních výsledků.

3.4.13 objective

results to be achieved

Note 1 to entry: An objective can be strategic, tactical, or operational.

Note 2 to entry: Objectives can relate to different disciplines (such as financial, health and safety, and environmental goals) and can apply at different levels (such as strategic, organization-wide, project, product and process (3.3.6)).

Note 3 to entry: An objective can be expressed in other ways, e.g. as an intended outcome, a purpose, an operational criterion, as an energy objective, or by the use of other words with similar meaning (e.g. aim, goal).

Note 4 to entry: In the context of energy management systems (3.2.2), objectives are set by the organization (3.1.1), consistent with the energy policy (3.2.4), to achieve specific results.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím