Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN 73 6100-5 - stereotyp

ČSN 73 6100-5 - Názvosloví pozemních komunikací – Část 5: Dopravní telematika

Stáhnout normu: ČSN 73 6100-5 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2014-03-01
Třidící znak: 736100
Obor: Silniční komunikace
ICS:
  • 01.040.93 - Inženýrské stavby (názvosloví)
  • 35.240.60 - Aplikace informační technologie v dopravě a obchodě
  • 93.080.10 - Stavba pozemních komunikací
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

10.2.66 stereotyp

(stereotype) nový typ modelovacího prvku, který rozšiřuje sémantiku metamodelu [UML]
POZNÁMKA 1 k heslu Stereotypy musí být založeny na již v metamodelu existujících typech nebo třídách. Stereotypy mohou rozšířit sémantiku, ale ne strukturu již existujících typů a tříd. Některé stereotypy jsou již v UML předdefinovány, jiné mohou být definovány uživatelem. Stereotypy jsou jedním ze tří rozšiřovacích mechanismů v UML.
POZNÁMKA 2 k heslu Koncept stereotypu nabízí možnost značkování (třídění) prvků modelu tak, že se v nějakém ohledu chovají tak, jako by byly výskyty nových konstruktů virtuálního metamodelu. Tyto prvky modelu mají stejnou strukturu (atributy, asociace, operace) jako podobné nestereotypní prvky modelu stejného druhu. Stereotyp může stanovit dodatečná omezení a definice tagů, která platí pro prvky modelu; navíc stereotyp může být použit k označení rozdílu ve smyslu nebo použití dvou prvků modelu s identickou strukturou.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím