Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 13001-3-4 - prstenec otáčení

ČSN EN 13001-3-4 - Jeřáby – Návrh obecně –Část 3- 4: Mezní stavy a prokázání způsobilosti strojního zařízení – Ložiska

Stáhnout normu: ČSN EN 13001-3-4 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2020-03-01
Třidící znak: 270105
Obor: Dopravní zařízení, všeobecně
ICS:
  • 21.100.01 - Ložiska obecně
  • 53.020.20 - Jeřáby
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.1.3 prstenec otáčení

(slewing ring) ložisko prstence otáčení (slewing ring bearing) velkorozměrové ložisko s valivými tělesy, poskytující spojení mezi dvěma přilehlými konstrukcemi a dovolující rotaci a přenos zatížení mezi nimi (axiální a radiální zatížení a klopicí moment) POZNÁMKA 1 k heslu Prstenec otáčení je obvykle proveden s dírami pro upevňovací šrouby, s vnitřním nebo vnějším ozubením, umožňujícím otáčení jedné konstrukce proti druhé a s mazáním a těsněním.

3.1.3 slewing ring

slewing ring bearing large-size rolling-element bearing providing a connection between two adjacent structures and allowing rotation and transmission of loads between them (axial and radial loads and a tilting moment) Note 1 to entry: Slewing ring is usually provided with holes for fixing bolts, with internal or external gear facilitating the rotation of one structure relative to the other and with lubrication and seals.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím