Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 16798-3 - větrací systém

ČSN EN 16798-3 - Energetická náročnost budov – Větrání budov – Část 3: Pro nebytové budovy – Výkonové požadavky na větrací a klimatizační systémy místností (Moduly M5-1, M5-4)

Stáhnout normu: ČSN EN 16798-3 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2020-03-01
Třidící znak: 127024
Obor: Větrání, klimatizace, odsávání
ICS:
  • 91.120.10 - Tepelné izolace
  • 91.140.30 - Větrací a klimatizační systémy
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.7 větrací systém

(ventilation system) soustava zařízení navržených pro přívod venkovního vzduchu do vnitřního prostoru a odvod vnitřního znečištěného vzduchu POZNÁMKA k heslu Tento systém se může sestávat z mechanických součástí (např. spojení vzduchotechnické jednotky, vzduchovodů a koncových jednotek). Větrací systém může být také chápán jako systém přirozeného větrání využívající teplotní rozdíl a vítr s mřížkami na fasádě a nuceným odvodem (např. z chodeb, toalet, atd.). Jak přirozené tak nucené větrání může být kombinováno s otevíratelnými okny. Existuje také možnost kombinace nucených a přirozených principů (hybridní systém).

3.7 ventilation system

combination of appliances designed to supply interior spaces with outdoor air and to extract polluted indoor air Note 1 to entry: The system can consist of mechanical components (e.g. combination of air handling unit, ducts and terminal units). Ventilation system can also refer to natural ventilation systems making use of temperature differences and wind with facade grills in combination with mechanical exhaust (e.g. in corridors, toilets etc.). Both mechanical and natural ventilation can be combined with operable windows. A combination of mechanical and non-mechanical components is possible (hybrid systems).
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím