Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN CLC/TR 60079-32-1 - disipativní

ČSN CLC/TR 60079-32-1 - Výbušné atmosféry – Část 32-1: Návod na ochranu před účinky statické elektřiny

Stáhnout normu: ČSN CLC/TR 60079-32-1 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2019-10-01
Třidící znak: 332320
Obor: Elektrická zařízení v různých prostředích
ICS:
  • 29.260.20 - Elektrická zařízení pro výbušné atmosféry
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.7 disipativní

(dissipative) elektrostaticky vodivý (electrostatic dissipative) se střední rezistivitou nebo odporem, který leží mezi rozsahy pro vodivé a izolační (viz 3.2 a 3.15) POZNÁMKA 1 k heslu Disipativní materiály nebo předměty nejsou ani vodivé ani izolační, pokud jsou však spojeny se zemí, jsou stejně jako vodivé předměty schopny bezpečně omezit kontaktní nabíjení a/nebo jsou schopny svádět maximální nabíjecí proud související s navrženou aplikací. POZNÁMKA 2 k heslu Mezní hodnoty disipativního rozsahu jsou pro pevné materiály, závěry a některé předměty uvedeny v tabulce 1 a pro sypké materiály v 9.1. Pro některé předměty jsou specifické definice uvedeny v dalších normách (viz 3.3, 3.8 a 3.9). POZNÁMKA 3 k heslu Výrobkové normy často obsahují pro výraz „elektrostaticky disipativní (rozptylující)“ specifické definice, které platí pouze pro předměty, které jsou těmito normami pokryty a mohou být odlišné od zde uvedené definice.

3.7 dissipative electrostatic dissipative

having an intermediate resistivity or resistance that lies between the conductive and insulating ranges (see 3.2 and 3.15) Note 1 to entry: Dissipative materials or objects are neither conductive nor insulating but, like conductive items, safely limit contact charging and/or dissipate even the maximum charging currents associated with their designed application when in contact with earth. Note 2 to entry: Boundary limits for the dissipative range are given for solid materials, enclosures and some objects in Table 1, and for bulk materials in 9.1. For certain items, special definitions are maintained in other standards (see 3.3, 3.8 and 3.9). Note 3 to entry: Product standards often include specific definitions of “dissipative” which apply only to items covered by those standards and may be different to the definitions given here.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím