Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN IEC 60934 ed. 3 - závitořezný šroub

ČSN EN IEC 60934 ed. 3 - Jističe pro zařízení (CBE)

Stáhnout normu: ČSN EN IEC 60934 ed. 3 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2020-03-01
Třidící znak: 354175
Obor: Silové spínače nn
ICS:
  • 29.120.40 - Spínače
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.12.18 závitořezný šroub

(tapping screw) šroub vyrobený z materiálu, který má větší odolnost proti deformaci, když je zasunován otáčivým pohybem do otvoru v materiálu, který má menší odolnost proti deformaci POZNÁMKA 1 k heslu Šroub je vyroben s kuželovým závitem, přičemž zkosení je provedeno na průměru jádra závitu na koncové části šroubu; závit tvořený šroubováním šroubu se bezpečně vytvoří teprve po provedení dostatečného počtu otáček převyšujícího počet závitů na zkosené části.

3.12.18 tapping screw

screw manufactured from a material having a greater resistance to deformation when applied by rotary insertion to a hole in a material having a lesser resistance to deformation Note 1 to entry: The screw is made with a tapered thread, the taper being applied to the core diameter of the thread at the end section of the screw. The thread produced by application of the screw is formed securely only after sufficient revolutions have been made to exceed the number of threads on the tapered section.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím