Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN ISO 18091 - místní samospráva

ČSN ISO 18091 - Systémy managementu kvality – Směrnice pro aplikování ISO 9001 v místní samosprávě

Stáhnout normu: ČSN ISO 18091 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2020-10-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui#iso:std:iso:18091:ed-2:v1:en
Třidící znak: 010323
Obor: Jakost
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.3 místní samospráva

součást veřejné správy země nebo národa, která je obvykle nejblíže obyvatelstvu, je pověřená řízením, spravováním a podporováním rozvoje místní oblasti a je odpovědná (3.8) za stanovení, návrh, vypracování a institucionalizaci svých veřejných politik vyjádřených při poskytování produktů (3.5) nebo služeb (3.6) svým zákazníkům/občanům (3.2)

POZNÁMKA 1 k heslu Základem místní samosprávy může být například územní členění a státní a/nebo územní politické a správní organizace, které jsou nejblíže obyvatelstvu. Obvykle to je veřejnoprávní entita tvořená územím, obyvatelstvem, správou a legislativou, která má svou vlastní právní subjektivitu a deklaruje své vlastní politické, správní, kulturní a historické dědictví a regulatorní způsobilost. V některých zemích jsou součástí místní samosprávy výkonné a legislativní orgány.

3.3 local government

part of government in a country or nation that is typically closest to the population, is in charge of managing, governing and promoting development of a local area, and is responsible (3.8) for the definition, design, development and institutionalization of its public policies expressed in the provision of products (3.5) or services (3.6) to its customers/citizens (3.2)

Note 1 to entry: The basis for a local government can be, for example, a territorial division and the national and/or regional political and administrative organizations that are closest to the population. It is typically a public entity formed by territory, population, government and legislation, it has its own legal capacity, and it states its own political, administrative, cultural and historical heritage and regulatory capability. In some countries, local governments include the executive and legislative authorities.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím