Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN ISO/IEC 30137-1 - seznam sledovaných položek

ČSN ISO/IEC 30137-1 - Informační technologie – Využití biometriky v dohledových kamerových systémech – Část 1: Návrh a specifikace systému

Stáhnout normu: ČSN ISO/IEC 30137-1 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2020-10-01
Třidící znak: 369863
Obor: Zpracování a výměna dokumentů
ICS:
  • 35.240.15 - Identifikační karty a příslušná zařízení
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.1.4 seznam sledovaných položek

(watchlist) seznam jedinců zájmu (3.1.3) (a jejich přidružené referenční obrázky) pro detekci pomocí aplikace videodohledu

POZNÁMKA 1 k heslu Seznam sledovaných položek může obsahovat jedince, kterým má být nabídnuta přidaná úroveň služeb (např. VIP nebo prémioví zákazníci). Tento seznam je někdy označován jako „bílá listina (whitelist)“.

POZNÁMKA 2 k heslu Seznam sledovaných položek může obsahovat „hledané“ jedince, např. takové, kterým by měl být odepřen přístup do prostor nebo ke službě. Tento seznam je někdy označován jako „černá listina (blacklist)“.

POZNÁMKA 3 k heslu Systém může mít několik seznamů sledovaných položek různých skupin cílových subjektů a s různými výkonnostními cíli.

POZNÁMKA 4 k heslu V případě zpětného sledování (3.3.1) cílového subjektu bude seznam sledovaných položek obvykle obsahovat pouze jeden cílový subjekt (3.1.3) (nebo v případě skupiny jedinců i několik málo cílových subjektů).

3.2 Pojmy souvisící s VSS

3.1.4 watchlist



list of individuals of interest (3.1.3) (and their associated reference images) for detection by the video surveillance application

Note 1 to entry: The watchlist may be of individuals for whom an added service level is to be offered (e.g. VIPs or premium customers). This is sometimes referred to as a “whitelist”.

Note 2 to entry: The watchlist may be a list of “wanted” individuals, e.g. individuals who should be denied access to premises or services. This is sometimes referred to as a “blacklist”.

Note 3 to entry: A system may have multiple watchlists of different groups of target subjects, and with different performance goals.

Note 4 to entry: In the case of target subject back-tracking (3.3.1) the watchlist will normally contain only one target subject (3.1.3) (or in the case of a group of individuals of interest, a few target subjects).

VSS related terms
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím