Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 50119 ed. 3 - dílčí součinitel

ČSN EN 50119 ed. 3 - Drážní zařízení – Pevná trakční zařízení – Trolejová vedení pro elektrickou trakci

Stáhnout normu: ČSN EN 50119 ed. 3 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2021-06-01
Třidící znak: 341531
Obor: Elektrická dopravní a trakční zařízení
ICS:
  • 29.280 - Elektrická trakční zařízení
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.1.7.2 dílčí součinitel

(partial factor) (partial safety factor) součinitel použitý k vynásobení charakteristických zatížení pro výpočet návrhového zatížení na straně zatížení (dílčí součinitel zatížení) rovnice pro ověření přiměřené pevnosti součástí nebo pro rozdělení charakteristické pevnosti na straně materiálu (dílčí součinitel materiálu)

POZNÁMKA 1 k heslu Dílčí součinitele mohou nahrazovat bezpečnostní součinitele použité v dříve používaných návrzích.

POZNÁMKA 2 k heslu Dílčím součinitelem zatížení je součinitel, který bere v úvahu možnost nepříznivých odchylek od charakteristické hodnoty zatížení, nepřesného modelování a nejistot při hodnocení vlivů zatížení.

POZNÁMKA 3 k heslu Dílčím součinitelem materiálu je součinitel pokrývající nepříznivé odchylky od charakteristické hodnoty vlastností materiálu, nepřesnosti v použitých převodních součinitelích a nejistoty v geometrických vlastnostech a modelu pevnosti

3.1.7.2 partial factor



partial safety factor

factor used to multiply characteristic loads to calculate design loads on the load side (load partial factor) of the equation for verifying adequate strength of components or to divide the characteristic strength on the material side (material partial factor)

Note 1 to entry: The partial factors should replace the safety factors applied in design approaches used before.

Note 2 to entry: The partial factor for an action is a factor, taking in account the possibility of unfavourable deviations from the characteristic value of actions, inaccurate modelling and uncertainties in the assessment of the effects of actions.

Note 3 to entry: The partial factor for a material property is a factor covering unfavourable deviations from the characteristic value of material properties, inaccuracies in applied conversion factors and uncertainties in the geometric properties and the resistance model.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím