Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN ISO 22739 - kryptografická hašovací funkce

ČSN ISO 22739 - Blockchain a technologie distribuovaného registru - Slovník

Stáhnout normu: ČSN ISO 22739 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2021-10-01
Třidící znak: 369009
Obor: Informační technika všeobecně a terminologie
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.15 kryptografická hašovací funkce

(cryptographic hash function) funkce převádějící binární řetězce dat o libovolné délce na binární řetězce dat o fixní délce způsobem, který zaručuje, že je výpočetně náročné najít pro daný výstup odpovídající vstup. Zároveň je výpočetně neproveditelné najít pro daný vstup jiný vstup, který by byl převeden na totožný výstup. Zároveň je výpočetně neproveditelné najít dva rozdílné vstupy, které by byly převedené na totožný výstup POZNÁMKA 1 k heslu Výpočetní proveditelnost závisí na konkrétních bezpečnostních požadavcích a prostředí.

3.15 cryptographic hash function

function mapping binary strings of arbitrary length to binary strings of fixed length, such that it is computationally costly to find for a given output an input that maps to the output, it is computationally infeasible to find for a given input a second input that maps to the same output, and it is computationally infeasible to find any two distinct inputs that map to the same output Note 1 to entry: Computational feasibility depends on the specific security requirements and environment.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím