Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN ISO 6107-2 - pasteurization

ČSN ISO 6107-2 - Jakost vod - Slovník - Část 2

Stáhnout normu: ČSN ISO 6107-2 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2009-04-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:6107:-2:ed-4:v1:en
Třidící znak: 750175
Obor: Vodní hospodářství. Názvosloví
ICS:
  • 01.040.13 - Životní prostředí. Ochrana zdraví. Bezpečnost (názvosloví)
  • 13.060.01 - Kvalita vod obecně
Stav: Neplatná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

78 pasteurization

process involving the elevation of temperature for an appropriate period of time, for the purpose of either inactivating microorganisms, particularly pathogens, or decreasing their number for a limited period of time, to a specified level or to a value below the infective dose

78 pasterizaceNP11)

zvyšování teploty po přiměřenou dobu za účelem buď inaktivace mikroorganismů, zvláště patogenů, nebo dočasného snížení jejich počtu, a to do určené meze, nebo na hodnotu pod infekční dávkou před usazováním

NP11) NÁRODNÍ POZNÁMKA Jde o likvidaci vegetativních buněk mikroorganismů zahřátím na 70 °C až 80 °C.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím