Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 1304 - prejz; kůrka

ČSN EN 1304 - Pálené střešní tašky a tvarovky - Definice a specifikace výrobku

Stáhnout normu: ČSN EN 1304 (Zobrazit podrobnosti)
Změny:
Změna Z1 | Netýká se terminologie | Datum vydání/vložení: 2014-10-01
Datum vydání/vložení: 2013-11-01
Třidící znak: 722684
Obor: Cihlářské pálené výrobky
ICS:
  • 01.040.91 - Stavební materiály a stavby (názvosloví)
  • 91.100.25 - Keramické stavební výrobky
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.4.2 prejz; kůrka

tašky určené k pokládání tak, že jejich vydutá strana je orientována směrem dolů a které překrývají dva háky (dvě korýtka, dva žlábky)

POZNÁMKA 1 k heslu Obecně se používají stejné prvky jak pro háky (korýtka), pokud jsou pokládány vydutou stranou směrem nahoru, tak také pro prejzy (kúrky), pokud jsou pokládány vydutou stranou směrem dolů. Profily háků (korýtek) a prejzů (kúrek) se mohou odlišovat, např. háky (korýtka) s rovnou spodní stranou nebo tvarem umožňujícím osazení výrobku na podporu. V tom případě jsou háky (korýtka) opatřeny dvěmi zvýšenými krajními hranami.

3.4.2 over tiles

tiles designed to be laid with their concave side facing downward and straddling two under tiles

Note 1 to entry: In general, the same units are used as under tiles when laid with their concave side facing upward and over tiles when they are laid with their concave side facing downward. However, the profile of under tiles can differ from that of over tiles; they can have, for example, a flat base or a shape allowing for the seating of the product on its support. In the latter case, under tiles are equipped with two lateral upright sides.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím