Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 365 - odborně způsobilá osoba pro periodickou prohlídku

ČSN EN 365 - Osobní ochranné prostředky proti pádům z výšky - Všeobecné požadavky na návody k používání, údržbě, periodické prohlídce, opravě, značení a balení

Stáhnout normu: ČSN EN 365 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2005-05-01
Třidící znak: 832601
Obor: Ochranné pomůcky (pásy, chrániče apod.)
ICS:
  • 13.340.99 - Ostatní ochranné pomůcky
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.3 odborně způsobilá osoba pro periodickou prohlídku

osoba mající potřebné znalosti o periodických prohlídkách, jakož i o doporučeních a návodech vydaných výrobcem platných pro příslušnou součást, podsystém nebo systém

POZNÁMKA 1 Tato osoba by měla být schopna rozpoznat a vyhodnotit význam poškození, měla by zahájit nápravná opatření a měla by mít nezbytné schopnosti a možnosti k provedení.

POZNÁMKA 2 Mělo by být žádoucí, aby odborně způsobilá osoba byla o určitém OOP nebo jiném prostředku vyškolená výrobcem nebo jeho zplnomocněným zástupcem, např. protože tento je složitý nebo byl nově vyvinut, nebo když jsou pro bezpečnost nezbytné důležité znalosti při rozebírání, sestavování nebo posuzování OOP nebo jiného prostředku, a může být potřebné, aby tento výcvik byl kvůli změnám a inovacím opakován.

POZNÁMKA 3 Osoba může být svou odbornou způsobilosti oprávněna provádět periodické prohlídky jen na jednom typu OOP nebo jiného prostředku, ale i na několika typech.

3.3 competent person for periodic examination

person who is knowledgeable of the current periodic examination requirements, recommendations and instructions issued by the manufacturer applicable to the relevant component, subsystem or system

NOTE 1 This person should be capable of identifying and assessing the significance of defects, should initiate the corrective action to be taken and should have the necessary skills and resources to do so.

NOTE 2 A competent person may need to be trained by the manufacturer or his authorised representative on specific PPE or other equipment, e.g. due to its complexity or innovation, or where safety critical knowledge is needed in the dismantling, reassembly, or assessment of the PPE or other equipment, and may need to have that training updated due to modifications and upgrades.

NOTE 3 A person may be competent to carry out periodic examinations on one particular model of PPE or other equipment or may be competent to examine several models.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím