Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 1674 - automatický provoz

ČSN EN 1674 - Potravinářské stroje - Stroje na rozvalování těsta - Bezpečnostní a hygienické požadavky

Stáhnout normu: ČSN EN 1674 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2016-04-01
Třidící znak: 512530
Obor: Pekařské stroje
ICS:
  • 67.260 - Zařízení a vybavení pro potravinářský průmysl
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.1.2 automatický provoz

(automatic operation) stroj je normálně řízen automaticky a nastavování mezery mezi válci je prováděno elektromotorem 3.2 Popis Stroj na rozvalování těsta se obvykle skládá z rámu stroje montovaného na mobilní nebo pevné základně nebo umístěného na stole nebo podstavci. Činnost je prováděna tak, že těsto prochází tam a zpět mezi válci, jejichž vzájemná vzdálenost je postupně zmenšována buď ručním nastavováním, nebo automaticky. Rám nese následující součásti (viz obrázek 1): elektromotor, který pohání válce; dva válce, uložené nad sebou. Výška spodního válce je pevná, výšku horního válce lze nastavovat, aby se získalo těsto požadované tloušťky. Tyto dva válce se otáčejí proti sobě; stírací zařízení k odstraňování zbytků těsta z válců; stůl nebo dopravník buď na jedné straně válců, nebo na obou stranách; ovládací systém, který obsahuje spínač Zapnuto/Vypnuto, zařízení pro změnu směru otáčení a ovládač nastavování mezery mezi válci; volitelné zařízení pro zaprašování moukou; volitelná zařízení pro řezání těsta a svinování těsta. Řezací zařízení je používáno na konci etapy svinování k řezání předem určených tvarů z těsta. Systém je často složen z válce vybaveného okružními noži pro zhotovování pásů a z válce vybaveného tvarovými formami pro zhotovování speciálních tvarů, jako loupáků, zákusků z listového těsta plněných čokoládou atd. Svinování těsta může být prováděno použitím navíjení sítě pro zhotovování speciálních vinutých tvarů, jako je loupák apod. Kapacita stroje je definována šířkou plnicího stolu (nebo dopravníků). image2.png Obrázek 1 – Hlavní části stroje na rozvalování těsta

3.1.2 automatic operation

the machine is normally automatically controlled and the rollers’ gap is adjusted by an electric motor Description A dough sheeter usually consists of a machine frame mounted on a mobile or fixed base or placed on a table or a support. The operation is carried out by passing the dough back and forth between the rollers whose distance apart is reduced progressively either by manual adjustment or automatically. The frame supports the following components (see Figure 1): 1) the electric motor which drives the rollers; 2) two superimposed rollers. The height of the lower one is fixed, the height of the upper one can be adjusted to obtain dough of the desired thickness. The two rollers rotate in opposite directions; 3) scraping devices to remove dough residues from the rollers; 4) a table or conveyor on one sides or both sides of the rollers; 5) the control system which may include an on/off switch, a device for reversing the direction of rotation, and a rollers’ gap adjustment control; 6) an optional attachment to spread flour; 7) optional devices to cut dough and to roll dough. The cutting device is used at the end of the rolling phase to cut predetermined forms from the dough. The system is often composed of a roller fitted with circular knives for making bands, and of a roller fitted with imprints to make special forms such as croissants, chocolate filled pastry tartlets, etc. Rolling up the dough can be done by using a winding net to make special rolled forms such as croissant etc. The capacity of the machine is defined by the width of the in-feed table (or conveyors). image1.png Figure 1 — Main parts of a dough sheeter
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím