Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 1808 - dočasné závěsné plošiny (TSAE), (temporary suspended access equipment)

ČSN EN 1808 - Bezpečnostní požadavky na závěsné plošiny - Konstrukční výpočty, kritéria stability, konstrukce - Prohlídky a zkoušky

Stáhnout normu: ČSN EN 1808 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2015-12-01
Třidící znak: 275003
Obor: Pohyblivé plošiny
ICS:
  • 53.020.99 - Ostatní zdvihací zařízení
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.2 dočasné závěsné plošiny (TSAE), (temporary suspended access equipment)

SAE systémy, které jsou dočasně instalovány na budovu nebo konstrukci pro zvláštní potřeby pracoviště

PŘÍKLAD Pracoviště mohou zahrnovat vnější opláštění, nátěry, opravy a renovace budov, mostů. komínů a dalších konstrukcí.

POZNÁMKA 1 k heslu TSAE se mohou skládat z plošiny (TSP) a závěsné konstrukce, které jsou namontovány především pro použití na pracovním místě. TSAE jsou po provedení práce, pro kterou byly instalovány, rozmontovány a odstraněny a mohou být použity jinde.

POZNÁMKA 2 k heslu Kde je TSP připojena k trvale instalované závěsné konstrukci (např. střešní vozík nebo jednokolejnicový systém), jsou takové instalace považovány za hybridní systémy a použijí se vhodné články tohoto dokumentu (viz 12.6).

3.2 temporary suspended access equipment TSAE

SAE systems that are temporarily installed on a building or structure in order to carry out specific construction tasks on a work site

EXAMPLE Work sites include cladding installation, painting, maintenance, repair and refurbishment of buildings, bridges, chimneys and other structures.

Note 1 to entry: TSAE may consist of a platform (TSP) and a suspension rig that are assembled at site prior to carrying out the task. TSAE are then dismantled and removed from site on completion of the work for which they were installed and may be reused elsewhere.

Note 2 to entry: Where a TSP is attached to a permanently installed suspension rig (e.g. roof trolley or monorail system) such installations are considered to be hybrid systems and the appropriate clauses of this document apply (see 12.6).

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím