Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 454 - pracovní poloha

ČSN EN 454 - Potravinářské stroje - Planetové mixéry - Bezpečnostní a hygienické požadavky

Stáhnout normu: ČSN EN 454 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2015-06-01
Třidící znak: 512565
Obor: Pekařské stroje
ICS:
  • 67.260 - Zařízení a vybavení pro potravinářský průmysl
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.1.3 pracovní poloha

(working position) stabilní poloha mísy a nástroje, ve které je mísa blokována v horní poloze a nástroj blokovaný na svém hřídeli, je nejblíže spodní části vnitřku mísy 3.2 Popis Planetový mixér (viz obrázek 1) se obvykle skládá z rámu, který nese: skříň (1) obsahující hnací mechanismus nástroje (nástrojů); ovládací zařízení (2); mísu (3) vybavenou mřížkou nebo celistvým krytem, ve které jsou zpracovávány přísady; vyměnitelný nástroj (4) konstruovaný ke zpracování přísad; jeho rychlost otáčení může být buď konstantní, nebo proměnná; volitelný přídavný pohon (5) pro příslušenství strojů hromadného stravování (viz EN 12851); zařízení (6) pro svislý pohyb mísy nebo hlavy mixéru, které umožňuje odstranění nástroje, nebo vyklonění hlavy pro odstranění nástroje; zařízení (7) pro manipulaci s mísou (volitelné), např. vozík; ochranný kryt s blokováním (8); zařízení pro ohřev mísy (volitelné, není zahrnuto na obrázku 1); zařízení pro chlazení mísy (volitelné, není zahrnuto na obrázku 1); spádové vyprazdňování mísy (volitelné, není zahrnuto na obrázku 1). Legenda 1 skříň 2 ovládací zařízení 3 mísa 4 nástroj 5 přídavný pohon 6 rukojeť 7 vozík 8 ochranný kryt s blokováním (celistvý kryt) Obrázek 1 – Hlavní části planetového mixéru 3.3 Třídění Planetové mixéry jsou tříděny do následujících dvou kategorií podle objemu jejich mísy: třída 1: mísy mající objem rovný nebo větší než 5 l a menší než 10 l; třída 2: mísy mající objem rovný nebo větší než 10 l a menší než nebo rovný 200 l, kde objem mísy je maximální objem vody v litrech, který se vejde do mísy. Je-li mixér dodáván s několika mísami různého objemu, pak třídění mixéru je určeno velikostí mísy s největším objemem.

3.1.3 working position

stable position both for the bowl and the tool and in which the bowl is locked in the upper position and the tool, locked on its shaft, is nearest to the bottom of the inside of the bowl Description A planetary mixer (see Figure 1) usually consists of a frame supporting: — a casing (1), containing the tool(s) drive mechanism; — control devices (2); — a bowl (3) equipped with a grid or a solid cover, in which ingredients are processed; — interchangeable tool (4) designed to process ingredients; their rotation speed may be either constant or variable; — an optional auxiliary drive hub (5) for catering attachments (see EN 12851); — a device (6) for vertically moving the bowl or the head of the mixer to allow tool removal, or tilting of the head to remove the tool; — a device (7) for handling the bowl (optional), for example a trolley; — an interlocked guard (8); — bowl heating device (optional, not included in Figure 1); — bowl cooling device (optional, not included in Figure 1); — bowl gravity discharge (optional, not included in Figure 1). image1.png Key

1

casing

2

control devices

3

bowl

4

tool

5

auxiliary drive hub

6

handle

7

trolley

8

interlocked guard (solid cover)

Figure 1 — Main parts of a planetary mixer Classification Planetary mixers are classified into the following two categories according to their bowl volume: — class 1: bowls having a volume equal to or greater than 5 L and less than 10 L; — class 2: bowls having a volume equal to or greater than 10 L and less than or equal to 200 L, where the bowl volume is the maximum volume of water in litres that the bowl can contain. When a mixer is supplied with several bowls of different capacities, the mixer classification is determined by the size of the bowl with the greatest volume.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím