Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 3745 - hladina časově integrovaného akustického tlaku jednotlivé zvukové události

ČSN EN ISO 3745 - Akustika - Určování hladin akustického výkonu a hladin akustické energie zdrojů hluku pomocí akustického tlaku - Přesné metody pro bezodrazové a polobezodrazové místnosti

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 3745 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2012-09-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:3745:ed-3:v1:en
Třidící znak: 011608
Obor: Akustika
ICS:
  • 17.140.01 - Akustická měření a snižování hluku obecně
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.4 hladina časově integrovaného akustického tlaku jednotlivé zvukové události

(single event time-integrated sound pressure level) LE desetinásobek dekadického logaritmu podílu integrálu druhé mocniny akustického tlaku p jednotlivé izolované zvukové události (série pulzů nebo přechodového děje) přes daný časový interval T (začínající v čase t1 a končící v čase t2) a referenční hodnoty E0, vyjadřuje se v decibelech kde referenční hodnota E0 je (20 (Pa)2s = 4 ( 10–10 Pa2s [ISO 3741:2010[3], 3.4]
POZNÁMKA 1 Tato veličina může být získána pomocí výrazu
POZNÁMKA 2 Při měření imise zvuku (viz ISO 11690-1[19]) se tato veličina obvykle nazývá „hladina expozice zvuku jednotlivé zvukové události“ (viz ISO/TR 25417:2007[20], 2.7).

3.4 single event time-integrated sound pressure level

LE ten times the logarithm to the base 10 of the ratio of the integral of the square of the sound pressure, p, of an isolated single sound event (burst of sound or transient sound) over a stated time interval T (starting at t1 and ending at t2) to a reference value, E0, expressed in decibels where the reference value, E0, is (20 µPa)2 s  4 ( 10(10 Pa2 s [ISO 3741:2010[3], 3.4] NOTE 1 This quantity can be obtained by Lp , T + 10lg(T/T0) dB, where T0  1 s. NOTE 2 When used to measure sound immission (see ISO 11690‑1[19]), this quantity is usually called “sound exposure level” (see ISO/TR 25417:2007[20], 2.7).
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím