Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 11204 - stanovené místo

ČSN EN ISO 11204 - Akustika - Hluk vyzařovaný stroji a zařízeními - Určování hladin emisního akustického tlaku na stanovišti obsluhy a dalších stanovených místech s použitím přesných korekcí na prostředí

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 11204 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2010-12-01
Třidící znak: 011618
Obor: Akustika
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.12 stanovené místo

(specified position) místo určené vzhledem ke stroji, které zahrnuje stanoviště obsluhy, ale může být i jinde
POZNÁMKA 1 Místem může být jeden pevný bod nebo soustava bodů na dráze nebo na ploše, která je ve stanovené vzdálenosti od stroje a je popsána v odpovídajícím zkušebním předpisu pro hluk, pokud existuje.
POZNÁMKA 2 Místa poblíž stanoviště obsluhy nebo u neobsluhovaného stroje je přípustné označovat jako „místa dalších přítomných osob“.
POZNÁMKA 3 Termínem stanoviště obsluhy se v této mezinárodní normě rozumí každé stanovené místo uvedené v 1.4.

3.12 specified position

position defined in relation to a machine, including, but not limited to, an operator's position NOTE 1 The position can be a single, fixed point, or a combination of points along a path or on a surface located at a specified distance from the machine, as described in the relevant noise test code, if one exists. NOTE 2 Positions located in the vicinity of a work station, or in the vicinity of an unattended machine, may be identified as “bystander positions”. NOTE 3 Throughout the text of this International Standard, the word “work station” applies to possible specified positions listed in 1.4.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím