Information system Product regulation
Your location: Home » CSN Terminology database » ČSN EN ISO 22000 - bezpečnost potravin

ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci

Download standard: ČSN EN ISO 22000 (Show details)
Published: 2006-05-01
Classification symbol: 569600
Category: Pravidla správné hygienické a výrobní praxe
ICS:
  • 67.020 - Procesy v potravinářském průmyslu
  • 03.100.70 - Systémy managementu
Status: Invalid
Report an error

3.1 bezpečnost potravin

znamená, že potravina, pokud je připravena a/nebo konzumována podle jejího zamýšleného použití, spotřebiteli neuškodí

poznámka 1 Upraveno na základě odkazu [11].

poznámka 2 Bezpečnost potravin souvisí s výskytem nebezpečí v potravině (3.3) a nezahrnuje jiné aspekty zdraví člověka souvisící například s podvýživou.

3.1 food safety

concept that food will not cause harm to the consumer when it is prepared and/or eaten according to its intended use

NOTE 1 Adapted from Reference [11].

NOTE 2 Food safety is related to the occurrence of food safety hazards (3.3) and does not include other human health aspects related to, for example, malnutrition

We use cookies that make this site work. By using our services you agree to use them.More here I agree