Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 22000 - potravinový řetězec

ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 22000 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2006-05-01
Třidící znak: 569600
Obor: Pravidla správné hygienické a výrobní praxe
ICS:
  • 67.020 - Procesy v potravinářském průmyslu
  • 03.100.70 - Systémy managementu
Stav: Neplatná
Nahlásit chybu

3.2 potravinový řetězec

sled fází a operací ve výrobě, zpracování, distribuci, skladování a manipulaci s potravinou a jejími složkami od prvovýroby (primární výroby) až po spotřebu

poznámka 1 To zahrnuje výrobu krmiva pro hospodářská zvířata a zvířata zamýšlená k výrobě potravin.

poznámka 2 Potravinový řetězec zahrnuje rovněž výrobu materiálů zamýšlených pro styk s potravinami nebo surovinami.

3.2 food chain

sequence of the stages and operations involved in the production, processing, distribution, storage and handling of a food and its ingredients, from primary production to consumption

NOTE 1 This includes the production of feed for food-producing animals and for animals intended for food production.

NOTE 2 The food chain also includes the production of materials intended to come into contact with food or raw materials.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím