Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN ISO 830 - boční stěna

ČSN ISO 830 - Kontejnery - Slovník

Stáhnout normu: ČSN ISO 830 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2000-11-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:830:ed-2:v1:en
Třidící znak: 269339
Obor: Palety, přepravky, regály
ICS:
  • 01.040.55 - Balení a distribuce zboží (názvosloví)
  • 55.180.10 - Kontejnery pro obecné použití
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

6.2.6 boční stěna

boční panel kontejneru přiléhající a připevněný k horním a dolním podélníkům a rohovým konstrukcím, ale ne včetně těchto konstrukcí a dílů

Viz poznámka 2 v 6.2.3.

POZNÁMKA 1 Pokud není jinak stanoveno, předpokládá se, že boční stěny jsou zatížitelné podle požadovaného minima pro daný typ kontejneru.

POZNÁMKA 2 Odvolávka na "rovnocenné konstrukce" znamená konstrukce, které mají stejnou pevnost jako boční stěny, ale nemají nezbytně stejnou odolnost proti povětrnostním vlivům.

POZNÁMKA 3 Termín "boční rám" je používán příležitostně, ale protože nemůže být definován bez uvažovaného překrytí s častěji používanými termíny "čelní rám" a "konstrukce spodku" je lépe jej nepoužívat, vyjma u nádržkových kontejnerů.

6.2.6 side wall

side closure of a freight container bounded by and affixed to, but not including, top and bottom side rails and corner structures

See note 2 in 6.2.3.

NOTE 1 Side walls are assumed, unless otherwise stated, to be load-bearing to the minimum extent required for the type of container in question.

NOTE 2 Reference to "equivalent structures" means structures having the same strength as side walls but not necessarily the same weatherproofness.

NOTE 3 The term "side frame" is occasionally used, but since it cannot be defined without considerable overlap with the much more commonly used terms "end frame" and "base structure", its use is to be discouraged except for tank containers.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím