Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN IEC 60050-192 - (t) okamžitá intenzita poruch intenzita poruch

ČSN IEC 60050-192 - Mezinárodní elektrotechnický slovník Část 192:Spolehlivost

Stáhnout normu: ČSN IEC 60050-192 (Zobrazit podrobnosti)
Změny:
Změna A1 | Datum vydání/vložení: 2018-02-01
Datum vydání/vložení: 2016-04-01
Zdroj: http://www.electropedia.org/iev/iev.nsf/SearchView?SearchView&Query=field+SearchFields+contains+192+and+field+Language=en&SearchOrder=4&SearchMax=0
Třidící znak: 330050
Obor: Terminologie - Mezinárodní slovník
ICS:
  • 01.040.29 - Elektrotechnika (názvosloví)
  • 21.020 - Vlastnosti a konstrukce strojů, přístrojů, zařízení
  • 29.020 - Elektrotechnika obecně
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

192-05-06 (t) okamžitá intenzita poruch intenzita poruch

limita, existuje-li, podílu podmíněné pravděpodobnosti, že porucha neopravitelného objektu nastane v časovém intervalu (t, t + Dt), a Dt, když se Dt blíží nule, za předpokladu, že v intervalu (0, t) nenastala porucha

kde F(t) je distribuční funkce a f(t) je hustota pravděpodobnosti dob do poruchy a kde R(t) je funkce bezporuchovosti, která se vztahuje k pravděpodobnosti bezporuchového provozu R(t1, t2) podle vzorce R(t) = R(0, t).

POZNÁMKA 1 k heslu Více podrobností viz IEC 61703 Matematické výrazy pro ukazatele bezporuchovosti, pohotovosti, udržovatelnosti a podpory údržby.

POZNÁMKA 2 k hesluJiné termíny používané pro okamžitou intenzitu poruch jsou: „hazardní funkce“, „intenzita nebezpečí“ a „intenzita úmrtnosti“NP5) (zkratka FOM).



NP5) NÁRODNÍ POZNÁMKA Termín „intenzita úmrtnosti“ používaný v jiných oborech pro překlad anglického termínu „force of mortality“ se v oboru spolehlivosti v české literatuře nepoužívá.

192-05-06 instantaneous failure rate failure rate

limit, if it exists, of the quotient of the conditional probability that the failure of a nonrepairable item occurs within time interval (t, t + Dt) by Dt, when Dt tends to zero, given that failure has not occurred within time interval (0, t)

where F(t) and f(t) are, respectively, the distribution function and the probability density at the failure instant, and where R(t) is the reliability function, related to the reliability R(t1, t2) by R(t) = R(0, t).

Note 1 to entry: See IEC 61703, Mathematical expressions for reliability, availability, maintainability and maintenance support terms, for more detail.

Note 2 to entry: Other terms used for instantaneous failure rate are: “hazard function”; “hazard rate”; and “force of mortality” (abbreviation FOM).

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím