Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN IEC 60050-192 - testování bílé skříňky

ČSN IEC 60050-192 - Mezinárodní elektrotechnický slovník Část 192:Spolehlivost

Stáhnout normu: ČSN IEC 60050-192 (Zobrazit podrobnosti)
Změny:
Změna A1 | Datum vydání/vložení: 2018-02-01
Datum vydání/vložení: 2016-04-01
Zdroj: http://www.electropedia.org/iev/iev.nsf/SearchView?SearchView&Query=field+SearchFields+contains+192+and+field+Language=en&SearchOrder=4&SearchMax=0
Třidící znak: 330050
Obor: Terminologie - Mezinárodní slovník
ICS:
  • 01.040.29 - Elektrotechnika (názvosloví)
  • 21.020 - Vlastnosti a konstrukce strojů, přístrojů, zařízení
  • 29.020 - Elektrotechnika obecně
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

192-09-14 testování bílé skříňky

testování, při kterém se volí testovací případy s použitím znalostí o vnitřní struktuře zkoušeného objektu

POZNÁMKA 1 k heslu Cílem testování bílé skříňky je dosáhnout stanovené úrovně pokrytí vnitřní struktury (konstrukce) zkoušeného objektu a napravit všechny poruchové stavy, které byly odhaleny. Tato technika se obvykle používá u softwaru, ale stejný přístup lze použít i pro hardware.

POZNÁMKA 2 k heslu Pokrytí softwaru je možné měřit na různých úrovních, např. pomocí podílu příkazů, větví nebo cest kódem, které byly provedeny.

POZNÁMKA 3 k heslu Testování bílé skříňky se obvykle používá na nižších úrovních zkoušení softwaru, jako je test jednotky nebo integrace.

192-09-14 white-box testing glass-box testing clear-box testing

testing in which test cases are chosen using knowledge of the internal structure of the item under test

Note 1 to entry: White-box testing aims to achieve a defined level of coverage of the internal structure of the item under test and to correct any faults that are revealed. The technique is normally applied to software but the same approach can be used for hardware.

Note 2 to entry: Software coverage may be measured at various levels, e.g., by the proportion of statements, branches, or paths through the code that have been executed.

Note 3 to entry: White-box testing is usually employed at lower levels of software testing such as for unit or integration test.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím