Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 17059 - galvanizační linka

ČSN EN 17059 - Linky pro galvanizaci a anodickou oxidaci – Bezpečnostní požadavky

Stáhnout normu: ČSN EN 17059 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2019-04-01
Třidící znak: 822010
Obor: Všeobecné a společné požadavky
ICS:
  • 25.220.20 - Povrchová úprava
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.11 galvanizační linka

(plating line) celé strojní zařízení, tj. komplexní instalace, která dohromady tvoří zařízení pro nanášení nebo úpravu povrchu

POZNÁMKA 1 k heslu Provádí se zde usazování kovu nebo ošetřování povrchu dílců pomocí anorganických a/nebo organických kapalných elektrolytů.

POZNÁMKA 2 k heslu Galvanizační linky se mohou skládat zdále uvedených jednotek: nakládací a vykládací stanice; dopravní systémy skládající se z dopravních kladkostrojů se zvedacím a ponořovacím zařízením; vytahovacích háků na dopravním systému; přenosných tyčí včetně bubnů, závěsů, upínacích přípravků, košů pro příjem dílců; řídicího systému s elektrickými ovládacími panely a spínacími zařízeními; technologických nádrží; oplachovacích lázní; sušicích míst; míst pro skladování nosičů dílců, nezpracovaných dílců a hotových výrobků; nuceného větrání (systém pro přívod aodvod vzduchu); pomocných zařízení, jako jsou např.: usměrňovače, filtry, čerpadla amíchadla, mechanizmy pro pohyb dílců v lázni, topidel, dávkovacích systémů, recyklačních zařízení, automatické systémy včetně spínacích systémů.

POZNÁMKA 3 k heslu Galvanizační linky mohou být instalovány jako zakrytované nebo nezakrytované. POZNÁMKA 4 k heslu Strojní zařízení pro čistění povrchu a přípravu povrchu (soubor EN 12921) se svými technologickými nádržemi mohou být součástí galvanizační linky. Tyto technologické nádrže mají být odlišeny od technologických nádrží zostatních galvanizačních procesů.

3.11 plating line

totality of machinery, i.e. complex installations, which together form the coating or treatment equipment

Note 1 to entry: Metal deposition or surface treatment from inorganic and/or organic liquid electrolytes on the work piece is performed here.

Note 2 to entry: Plating lines may consist of the following units:

— load and unload stations;

— transporter systems consisting of transport hoist with lifting and lowering devices;

— extraction hood at transporter system;

— flight bar including barrel, rack, jig, basket for product reception;

— control system with electrical control panels and switching devices;

— process tanks;

— rinsing baths;

— drying position;

— positions for storage of product carriers, unprocessed work-pieces and finished products;

— forced ventilation (inlet and exhaust air system);

— auxiliary equipment such as e.g.: rectifier, filters, pumps and agitators, product motions, heaters, dosing systems, treatment plants, automation systems including switching system.

Note 3 to entry: Plating lines can be installed with or without enclosure.

Note 4 to entry: Machinery for surface cleaning and surface pre-treatment (EN 12921 series) with its process tanks could be part of a plating line. These process tanks should be distinguished from process tanks from the other plating processes.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím