Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 7345 - součinitel přestupu tepla

ČSN EN ISO 7345 - Tepelné chování budov a stavebních dílců – Fyzikální veličiny a definice

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 7345 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2019-08-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:7345:ed-3:v1:en
Třidící znak: 730553
Obor: Stavební fyzika (akustika, teplo, denní osvětelní)
ICS:
  • 01.060 - Veličiny a jednotky
  • 27.220 - Znovuzískávání tepla. Tepelná izolace
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.1.9 součinitel přestupu tepla

(surface coefficient of heat transfer) h podíl hustoty tepelného toku na povrchu vustáleném stavu a teplotního rozdílu mezi povrchem a okolím:
POZNÁMKA 1 k heslu Za předpokladu definovaného povrchu, ze kterého se uskutečňuje přestup tepla, teploty na povrchu Ts a teploty okolí Ta (ve vztahu k volnému nebo nucenému proudění, sálání z okolních povrchů ap.). Povrch je většinou označen indexem e jako vnější (externí) ai jako vnitřní (interní).
POZNÁMKA 2 k heslu Jednotka W/(m2(K).

3.1.9 surface coefficient of heat transfer

h density of heat flow rate at a surface in the steady state divided by the temperature difference between that surface and the surroundings: Note 1 to entry: This assumes the definition of the surface through which the heat is transferred, the temperature of the surface, Ts, and the ambient temperature, Ta (with reference to free or forced convection and radiation from surrounding surfaces. etc.). The surface us usually denoted by an index e for external and i for internal surface. Note 2 to entry: Unit: W/(m2·K).
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím