Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 1443 - příslušenství bezpečné při vyhoření sazí

ČSN EN 1443 - Komíny – Obecné požadavky

Stáhnout normu: ČSN EN 1443 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2020-01-01
Třidící znak: 509486
Obor: Funkční díly stavebních objektů
ICS:
  • 91.060.40 - Komíny. Světlíky. Šachty
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.33 příslušenství bezpečné při vyhoření sazí

(sootfire safe accessory) příslušenství, které svoji určenou funkci během a po vyhoření sazí již možná nebude plnit, avšak nenaruší bezpečný provoz komína případně kouřovodu a jeho zatřídění „G“ nezmění POZNÁMKA 1 k heslu Příslušenství bezpečná při vyhoření sazí se značí „As“. POZNÁMKA 2 k heslu „As“ se používá pouze pro příslušenství a ne pro komíny, komínové vložky nebo kouřovody. POZNÁMKA 3 k heslu Příslušenství bezpečná při vyhoření sazí jsou taková, že jejich výměna je možná bez demontáže komínu. POZNÁMKA 4 k heslu Opatření, která se provádí po vyhoření sazí, jsou uvedena v příslušných normách výrobku.

3.33 sootfire safe accessory

accessory that may not perform its intended function during and after a sootfire but does not prevent the safe operation or change the designation “G” of the chimney or connecting flue pipe Note 1 to entry: Sootfire safe accessories are designated "As". Note 2 to entry: “As” is used only for accessories and not for chimneys, flue liners and connecting flue pipes. Note 3 to entry: Sootfire safe accessories are considered as replaceable without dismantling the chimney. Note 4 to entry: Measures to be taken after the event of a sootfire are to be found in the relevant product standard.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím