Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN IEC 60479-2 - specifická fibrilační energie

ČSN IEC 60479-2 - Účinky proudu na člověka a domácí zvířectvo – Část 2: Zvláštní hlediska

Stáhnout normu: ČSN IEC 60479-2 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2020-04-01
Třidící znak: 332010
Obor: Společné zařizovací předpisy
ICS:
  • 13.200 - Nehody. Zábrana nehod
  • 29.020 - Elektrotechnika obecně
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.6 specifická fibrilační energie

(specific fibrillating energy) Fe minimální hodnota It jednosměrného impulzu krátkého trvání, který za daných podmínek (dráha proudu, fáze srdečního cyklu) s určitou pravděpodobností způsobí komorovou fibrilaci POZNÁMKA 1 k heslu Fe je určen tvarem impulzu jako integrál kde ti je definováno na obrázcích 20 a 21. Fe násobený rezistancí lidského těla udává energii rozptýlenou v lidském těle v průběhu impulzu. POZNÁMKA 2 k heslu Fe je vyjádřena ve Ws/ nebo v A2s.

3.6 specific fibrillating energy Fe

minimum I2·t value of a unidirectional impulse of short duration which under given conditions (current-path, heart-phase) causes ventricular fibrillation with a certain probability Note 1 to entry: Fe is determined by the form of the impulse as the integral where ti is defined in Figure 20 and Figure 21. Fe multiplied by the body resistance gives the energy dissipated in the human body during the impulse. Note 2 to entry: Fe is expressed in Ws/( or A2s.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím