Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN IEC 60479-2 - trvání zásahu elektrickým proudem

ČSN IEC 60479-2 - Účinky proudu na člověka a domácí zvířectvo – Část 2: Zvláštní hlediska

Stáhnout normu: ČSN IEC 60479-2 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2020-04-01
Třidící znak: 332010
Obor: Společné zařizovací předpisy
ICS:
  • 13.200 - Nehody. Zábrana nehod
  • 29.020 - Elektrotechnika obecně
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.9 trvání zásahu elektrickým proudem

(shock-duration (of a capacitor discharge() ti časový interval od začátku vybíjeni do doby, kdy vybíjecí proud klesne na 5 % své vrcholové hodnoty POZNÁMKA 1 k heslu Jestliže časová konstanta vybíjení kondenzátoru je udána jako T, je trvání zásahu elektrickým proudem vzniklým vybíjením kondenzátoru rovno 3T. Během trvání výboje z vybíjeného kondenzátoru se prakticky veškerá elektrická energie impulzu rozptýlí. POZNÁMKA 2 k heslu Viz obrázky 20 a 21.

3.9 shock duration ti

<of a capacitor discharge> time interval from the beginning of the discharge to the time when the discharge current has fallen to 5 % of its peak value Note 1 to entry: When the time constant of the capacitor discharge is given by T the shock duration of the capacitor discharge is equal to 3T. During the shock duration of the capacitor discharge practically all the energy of the impulse is dissipated. Note 2 to entry: See Figure 20 and Figure 21.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím