Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN IEC 62311 ed. 2 - činitel plnění

ČSN EN IEC 62311 ed. 2 - Posuzování elektronických a elektrických zařízení v souvislosti s omezeními vystavení člověka elektromagnetickým polím (0 Hz až 300 GHz)

Stáhnout normu: ČSN EN IEC 62311 ed. 2 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2020-06-01
Třidící znak: 367909
Obor: Elektromagnetická pole v prostředí člověka
ICS:
  • 97.030 - Elektrická zařízení v domácnostech obecně
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.1.5 činitel plnění

(duty factor) poměr doby trvání pulsu a periody pulsu u periodického sledu pulsů POZNÁMKA 1 k heslu Činitel plnění může být také uvažován jako míra časových přenosových charakteristik přerušovaně vysílajícího vysokofrekvenčního zdroje, jako je anténa systému paging, když se průměrná doba trvání přenosu vydělí průměrnou vysílací periodou. POZNÁMKA 2 k heslu Činitel plnění 1,0 odpovídá nepřetržitému provozu.

3.1.5 duty factor

<for human exposure to electromagnetic fields> ratio of pulse duration to the pulse period of a periodic pulse train Note 1 to entry: A duty factor can also be considered as a measure of the temporal transmission characteristic of an intermittently transmitting RF source such as a paging antenna by dividing average transmission duration by the average period for transmissions. Note 2 to entry: A duty factor of 1,0 corresponds to continuous operation.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím