Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN IEC 61400-1 ed. 3 - řídicí systém

ČSN EN IEC 61400-1 ed. 3 - Větrné elektrárny – Část 1: Konstrukční požadavky

Stáhnout normu: ČSN EN IEC 61400-1 ed. 3 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2020-05-01
Třidící znak: 333160
Obor: Výrobny elektrické energie
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.9 řídicí systém

(control system) systém implementující funkce pro řízení elektrárny včetně čidel, prvků logiky, ovládacích prvků, komunikačních sítí a napájení POZNÁMKA 1 k heslu Úkolem řídicího systému je řízení činnosti elektrárny pomocí aktivních i pasivních prostředků a udržení provozních parametrů v určených konstrukčních mezích. Řídicí systém bude pravděpodobně obsahovat smyčky pro běžný provoz i varování a mechanismus odstavení zajišťující, že nedojde k překročení mezí.

3.9 control system

<wind turbines> system implementing the turbine control functions, including sensors, logic elements, actuators, communication networks, and power supplies Note 1 to entry: The intent of the control system is to control operation of the turbine by active and passive means and keep the operating parameters within the limits assumed in the structural design. The control system is likely to include control loops for normal operation as well as alarms and shutdown mechanisms to ensure that limits are not exceeded.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím