Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN IEC 61400-1 ed. 3 - referenční rychlost větru

ČSN EN IEC 61400-1 ed. 3 - Větrné elektrárny – Část 1: Konstrukční požadavky

Stáhnout normu: ČSN EN IEC 61400-1 ed. 3 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2020-05-01
Třidící znak: 333160
Obor: Výrobny elektrické energie
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.44 referenční rychlost větru

(reference wind speed) Vref základní parametr pro rychlost větru, který se využívá pro definici tříd větrných elektráren POZNÁMKA 1 k heslu Další klimatické parametry konstrukce jsou odvozeny z referenční rychlosti větru a dalších základních parametrů větrných elektráren (viz kapitola 6). POZNÁMKA 2 k heslu Elektrárna navržena pro třídu větrných elektráren s referenční rychlostí větru Vref je konstruována tak, aby odolala klimatickým podmínkám, v nichž je extrémní 10 minutová průměrná rychlost větru ve výšce náboje a s periodou 50 let menší nebo rovna Vref.

3.44 reference wind speed Vref

basic parameter for wind speed used for defining wind turbine classes Note 1 to entry: Other design related climatic parameters are derived from the reference wind speed and other basic wind turbine class parameters (see Clause 6). Note 2 to entry: A turbine designed for a wind turbine class with a reference wind speed Vref is designed to withstand climates for which the extreme 10 min average wind speed with a return period of 50 years at turbine hub height is lower than or equal to Vref.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím