Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN IEC 60050-171 - počítač

ČSN IEC 60050-171 - Mezinárodní elektrotechnický slovník – Část 171: Digitální technologie – Základní pojmy

Stáhnout normu: ČSN IEC 60050-171 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2021-02-01
Třidící znak: 330050
Obor: Terminologie - Mezinárodní slovník
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

171-01-25 počítač

(computer) funkční jednotka, která může vykonávat zpracování dat

POZNÁMKA 1 k heslu Ve francouzštině se může termín „calculateur“ použít pro jakoukoliv funkční jednotku odpovídající definici. Preferovaný termín „ordinateur“ se používá pro digitální počítač řízený programy umístěnými do vnitřních zařízení, také využívaných pro přidružená digitální data. Takové digitální počítače jsou obecně schopné vykonávat uživatelem určené programy a programy, které se samy modifikují v průběhu jejich vykonávání.

171-01-25 computer

functional unit that can perform data processing

Note 1 to entry: In French, the term "calculateur" can be used for any functional unit corresponding to the definition. The preferred term "ordinateur" is used for a digital computer controlled by programs placed into an internal device, also used for the associated digital data. Such digital computers are generally capable of executing user-designated programs and programs that modify themselves during their execution.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím