Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 419 - člen k předvolbě průtoku paliva

ČSN EN 419 - Závěsné světlé zářiče na plynná paliva pro použití vyjma domácností - Bezpečnost a energetická účinnost

Stáhnout normu: ČSN EN 419 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2021-05-01
Třidící znak: 060218
Obor: Ústřední vytápění, výpočty a projektování
ICS:
  • 97.100.20 - Plynová otopná tělesa
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.1.7 člen k předvolbě průtoku paliva

(gas rate adjuster) součást umožňující seřízení průtoku paliva hořákem na předem stanovenou hodnotu v závislosti na připojovacích podmínkách POZNÁMKA 1 k heslu Nastavování může být plynulé (pomocí seřizovacího šroubu) nebo v jednotlivých stupních (výměnou ústrojí ke škrcení). POZNÁMKA 2 k heslu Seřizovací šroub přestavitelného regulátoru se považuje za člen k předvolbě průtoku paliva. POZNÁMKA 3 k heslu Nastavování tohoto členu se nazývá „nastavování průtoku paliva“. POZNÁMKA 4 k heslu Člen k předvolbě průtoku paliva, který je zajištěn výrobcem, se považuje za neexistující. POZNÁMKA 5 k heslu Vyřazení členu k předvolbě průtoku paliva, např. šroubem, se nazývá „seřízení členu k předvolbě“. POZNÁMKA 6 k heslu Zajištění členu k předvolbě opatřením provedeným pro snadné zjištění jakékoli změny v nastavení tohoto členu, např. porušením těsnicího prostředku nebo těsnicího materiálu. POZNÁMKA 7 k heslu Člen k předvolbě průtoku paliva se považuje za neexistující, jestliže byl výrobcem (spotřebiče) zajištěn v určité poloze tak, že není provozuschopný v rozsahu připojovacích tlaků odpovídajících dané kategorii spotřebiče. POZNÁMKA 8 k heslu Vyřazení členu k předvolbě nebo řídicího přístroje (teploty, tlaku atd.) z činnosti a jejich zajištění v této poloze se nazývá vyřazení členu k předvolbě nebo řídicího přístroje“; spotřebič potom funguje tak, jako by byl člen k předvolbě nebo řídicí přístroj odstraněn.

3.1.7 gas rate adjuster

component allowing to set the gas rate of the burner to a predetermined value according to the supply conditions Note 1 to entry: Adjustment can be progressive (screw adjuster) or in discrete steps (by changing restrictors). Note 2 to entry: The adjusting screw of an adjustable regulator is regarded as a gas rate adjuster. Note 3 to entry: The action of adjusting this device is called “adjusting the gas rate”. Note 4 to entry: A factory sealed gas rate adjuster is considered to be non-existent. Note 5 to entry: Immobilizing a gas rate adjuster by means as e.g. a screw is called “setting an adjuster”. Note 6 to entry: Arrangement in respect of the adjuster such that any attempt to change the adjustment breaks the sealing device or sealing material and makes this interference apparent is called “sealing an adjuster”. Note 7 to entry: A gas rate adjuster is considered to be non-existent if it has been factory sealed in a position such that it is not operational in the range of supply pressures corresponding to the appliance category. Note 8 to entry: Putting an adjuster or a control (of temperature, pressure, etc.) out of action and sealing it in this position is called “putting an adjuster or a control out of service”; the appliance functions as if the adjuster or control had been removed.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím