Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 13565-2+AC - přiměšovač

ČSN EN 13565-2+AC - Stabilní hasicí zařízení - Pěnová zařízení - Část 2: Navrhování, konstrukce a údržba

Stáhnout normu: ČSN EN 13565-2+AC (Zobrazit podrobnosti)
Změny:
Oprava 1 | Netýká se terminologie | Datum vydání/vložení: 2021-10-01
Datum vydání/vložení: 2021-05-01
Třidící znak: 389221
Obor: Stabilní hasicí zařízení
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.1.24 přiměšovač

(proportioning component) komponent, který reguluje přiměšování pěnidla do proudu vody v předem stanoveném poměru k vytvoření pěnotvorného roztoku POZNÁMKA 1 k heslu Přiměšovače jsou různě popisovány, např. přiměšovače vřazované do proudu (inline), přiměšovače obtokové a okruhové čerpací, proudové, vstřikovací, přiměšovače s Venturiho trubicí, s armaturami pro konstantní nebo nastavitelný průtok, s clonou, s vodou poháněným čerpadlem na pěnidlo a výtlačné přiměšovače.

3.1.24 proportioning component

component which controls the mixing of foam concentrate into a water flow, at a predetermined ratio, to produce a foam solution Note 1 to entry: Proportioning components are variously described as inline, bypass and round the pump inductors, injectors, eductors, proportioners, venturis, constant and variable flow valves, orifice plates, water powered foam pumps and displacement proportioners.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím