Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 13565-2+AC - nebezpečí při rozlití hořlavé kapaliny

ČSN EN 13565-2+AC - Stabilní hasicí zařízení - Pěnová zařízení - Část 2: Navrhování, konstrukce a údržba

Stáhnout normu: ČSN EN 13565-2+AC (Zobrazit podrobnosti)
Změny:
Oprava 1 | Netýká se terminologie | Datum vydání/vložení: 2021-10-01
Datum vydání/vložení: 2021-05-01
Třidící znak: 389221
Obor: Stabilní hasicí zařízení
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.1.40 nebezpečí při rozlití hořlavé kapaliny

(spill hazard) malá hloubka hořlavé kapaliny POZNÁMKA 1 k heslu Pro účely této normy je nebezpečí při rozlití hořlavé kapaliny takové nebezpečí, kde zapálené omezené množství rozlité hořlavé kapaliny má za následek hloubku paliva ≤ 25 mm na většině rozlité plochy, i když se uznává, že v důsledku topografie nebo charakteristiky terénu, jako jsou stokové jímky, může být hloubka paliva místy větší. PŘÍKLAD Příkladem nebezpečí při rozlití hořlavé kapaliny by byl požár, který by vznikl zapálením rozlití hořlavé kapaliny u plnicího zařízení cisternového vozu.

3.1.40 spill hazard

shallow depth of flammable liquid Note 1 to entry: For the purpose of this standard a spill hazard is one where an ignited spill of limited quantity resulting in a fuel depth of 25 mm or less over the majority of the spill area although it is recognized that, due to ground topography or features such as drain sumps, the depth of fuel may be greater in places. EXAMPLE An example of a spill hazard would be a fire resulting from the ignition of a flammable liquid spill at a road tanker loading facility.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím