Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN P CEN/TS 17724 (by DeepL) - rostlinný extrakt

ČSN P CEN/TS 17724 (by DeepL) - Rostlinné biostimulanty - Terminologie

Stáhnout normu: ČSN P CEN/TS 17724 (by DeepL) (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2022-11-01
Třidící znak: 655025
Obor: Rostlinné biostimulanty
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.2.3.14 rostlinný extrakt


extrakt z řas


materiál získaný z rostliny nebo řasy, který může, ale nemusí být během extrakce fyzikálně, chemicky nebo enzymaticky upraven.


Poznámka 1 k položce: Orientačně může extrakt z rostlin a řas zahrnovat:


- nebílkovinné aminokyseliny a jiné sloučeniny obsahující dusík: polyaminy, betainy, homoserin, hydroxyprolin atd.;


- sacharidy: polysacharidy nebo oligosacharidy fukoidanů, alginátů, laminarinů, karagenanů, ulvanů, hemicelulózy nebo celulózy;


- karboxylové kyseliny a jejich soli: kyselina citronová, kyselina šťavelová, kyselina mevalonová, mastné kyseliny atd;


- ostatní různé sloučeniny: fenoly, polyfenoly, vitamíny, terpeny, alelochemikálie, alkaloidy;


- jednotlivé aminokyseliny.

Upozornění: Jedná se pouze o automatický informativní překlad pro pracovní účely, nejde o oficiální překlad ČSN!

3.2.3.14 plant extract


algae extract


material that is extracted from a plant or algae that might or might not have been physically, chemically or enzymatically modified during the extraction process


Note 1 to entry: Indicatively, plant and algae extract can include:


• non-protein amino acids and other nitrogen-containing compounds: polyamines, betaines, homoserine, hydroxyproline, etc.;


• carbohydrates: polysaccharides or oligosaccharides of fucoidans, alginates, laminarins, carrageenans, ulvans, hemicellulose or cellulose;


• carboxylic acids and their salts: citric acid, oxalic acid, mevalonic acid, fatty acids, etc.;


• other miscellaneous compounds: phenols, polyphenols, vitamins, terpenes, allelochemicals, alkaloids;


• single amino acids.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím