Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN P ISO/TS 22002-1 - zónování

ČSN P ISO/TS 22002-1 - Programy nezbytných předpokladů pro bezpečnost potravin – Část 1: Výroba potravin

Stáhnout normu: ČSN P ISO/TS 22002-1 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2010-11-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:ts:22002:-1:ed-1:v1:en
Třidící znak: 569613
Obor: Pravidla správné hygienické a výrobní praxe
ICS:
  • 67.020 - Procesy v potravinářském průmyslu
  • 03.100.70 - Systémy managementu
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.15 zónování

<bezpečnost potravin> vymezený prostor v rámci podniku, kde mohou být prováděny určité operace, hygienické nebo jiné praxe za účelem minimalizace možnosti vzniku mikrobiologické křížové kontaminace

POZNÁMKA Příklady praxí zahrnují: výměnu oděvů při vstupu nebo odchodu, pozitivní tlak vzduchu, upravený model dopravního toku.

3.15 zoning

<food safety> demarcation of an area within an establishment where specific operating, hygiene or other practices may be applied to minimize the potential for microbiological cross-contamination

NOTE Examples of practices include: clothing change on entry or exit, positive air pressure, modified traffic flow patterns.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím