Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 15221- 4 - normalizovaný facility produkt

ČSN EN 15221- 4 - Facility management – Část 4: Taxonomie, klasifikace a struktury ve facility managementu

Stáhnout normu: ČSN EN 15221- 4 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2014-03-01
Třidící znak: 762101
Obor: Facility management
ICS:
  • 03.080.99 - Ostatní služby
  • 91.140.01 - Instalace v budovách obecně
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.1.8 normalizovaný facility produkt

jedna z definovaných skupin klasifikovaných a hierarchicky organizovaných facility služeb; v závislosti na národních jazykových zvyklostech smí být termín normalizovaná facility služba používán jako synonymum

POZNÁMKA 1 Termín produkt je používán v souladu s EN ISO 9000 jako výstup (facility) procesu, který může být jednotlivým nebo souborem materiálních (hardware) nebo nemateriálních (software) opatření, dodávkami nebo službami, které podporují primární činnosti organizace a její vlastnosti.

POZNÁMKA 2 Termín „facility produkt“ byl zvolen kvůli jeho větší klasifikovatelnosti a více srovnatelné podstatě k umožnění benchmarkingu zatímco facility služby obecně jsou více individuální a ze své podstaty více přizpůsobitelné. Produkty byly popsány z pohledu klienta a při zohlednění různých evropských zvyklostí.

POZNÁMKA 3 V této normě je termín „facility“ (= hmotné aktivum, viz EN 15221-1) používán ve smyslu „usnadnění“, poskytování služeb, aktiv, nástrojů a spotřebního zboží pro usnadnění práce/pro podporu primárních činností. Toto zahrnuje celé výrobní místo organizace a pokračuje až k jednotlivému listu papíru, který je třeba koupit, uložit, dodat, založit, archivovat a recyklovat. Majetek/zařízení, jako je budova nebo list papíru, je vždy spojen s činnostmi a poskytováním služeb.

3.1.8 standardised facility product

one of a defined set of classified and hierarchically organised facility services. Depending on national language customs, the term standardised facility service may be used synonymously

NOTE 1 The term product is used in accordance with EN ISO 9000 being the output of a (facility) process which can be a single or a package of material (hardware) or immaterial provisions (software), supplies or services which support the primary activity of the organisation and its properties.

NOTE 2 The term “Facility product” has been chosen due to its more commodified (classified) and therefore more comparable nature to enable benchmarking while facility services generally are of a more individual and customised nature. The products have been defined from a client perspective while considering different European customs.

NOTE 3 In this standard the term “Facility” (= a tangible asset, see EN 15221-1) is used in the sense of “facilitation”, to provide services, assets, tools and consumables to make work easier/to support the primary activities. This includes a whole production site of an organisation and goes down to a single sheet of paper which needs to be purchased, stored, supplied, bound, archived and recycled. Facilities like a building or a sheet of paper are always embedded in activities and the provision of services.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím