Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 15221- 4 - taxonomie

ČSN EN 15221- 4 - Facility management – Část 4: Taxonomie, klasifikace a struktury ve facility managementu

Stáhnout normu: ČSN EN 15221- 4 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2014-03-01
Třidící znak: 762101
Obor: Facility management
ICS:
  • 03.080.99 - Ostatní služby
  • 91.140.01 - Instalace v budovách obecně
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.1.11 taxonomie

praxe a vědní obor zabývající se klasifikací

POZNÁMKA Vědomostní mapa tématu běžně vnímaná jako kontrolovaná slovní zásoba termínů a/nebo frází. Přehledná klasifikace informací podle předpokládaných přirozených vztahů. Systém klasifikace pro lepší management informací pomocí jednodušší identifikace, analýzy nebo lokalizace jejich uspořádáním do řady hierarchických skupin, který by měl přispívat ke zlepšování způsobilosti uživatelů pro udržování a zlepšování provozu jejich podnikání.

3.1.11 taxonomy

practice and science of classification

NOTE A knowledge map of a topic typically realised as a controlled vocabulary of terms and or phrases. An orderly classification of information according to presumed natural relationships. A classification system for improved information management, which should contribute to improving the capability of users to sustain and improve the operations of their business, into a series of hierarchical groups to make them easier to identify, study, or locate.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím