Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN IEC 60050-901 - předmět normalizace

ČSN IEC 60050-901 - Mezinárodní elektrotechnický slovník – Část 901: Normalizace

Stáhnout normu: ČSN IEC 60050-901 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2014-10-01
Zdroj: http://www.electropedia.org/iev/iev.nsf/SearchView?SearchView&Query=field+SearchFields+contains+901+and+field+Language=en&SearchOrder=4&SearchMax=0
Třidící znak: 330050
Obor: Terminologie - Mezinárodní slovník
ICS:
  • 01.120 - Normalizace. Obecná pravidla
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

901-01-02 předmět normalizace

věcný obsah, který se má normalizovat

POZNÁMKA 1 k heslu Termín „věcný obsah“, tj. produkt, proces nebo služba, se používá pro vyjádření předmětu normalizace v širokém smyslu a má se chápat tak, že stejnou měrou zahrnuje například jakýkoliv materiál, součástku, zařízení, systém, rozhraní, protokol, postup, funkci, metodu nebo činnost.

POZNÁMKA 2 k heslu Normalizaci lze omezit pouze na určité aspekty daného předmětu. Například v případě obuvi mohou být kritéria velikosti obuvi a kritéria životnosti normalizována odděleně.

[ZDROJ: Pokyn ISO/IEC 2:2004, 1.2, modifikováno – V poznámce 1 k heslu bylo doplněno vysvětlení použití termínu „věcný obsah“ a byl vypuštěn text „v celém Pokynu ISO/IEC 2“.]

901-01-02 subject of standardization

topic to be standardized

Note 1 to entry: The term “topic”, i.e. product, process or service, has been adopted to encompass the subject of standardization in a broad sense, and should be understood equally to cover, for example, any material, component, equipment, system, interface, protocol, procedure, function, method or activity.

Note 2 to entry: Standardization may be limited to particular aspects of any subject. For example, in the case of shoes, criteria could be standardized separately for sizes and durability.

SOURCE: ISO/IEC Guide 2:2004, 1.2, modified – An explanation of the use of the term “topic” has been added to Note 1 to entry, and the text “throughout ISO/IEC Guide 2” has been deleted.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím