Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN IEC 62933-1 - systém pro akumulaci elektrické energie

ČSN EN IEC 62933-1 - Systémy pro akumulaci elektrické energie (EES) – Část 1: Terminologický slovník

Stáhnout normu: ČSN EN IEC 62933-1 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2018-11-01
Třidící znak: 364500
Obor: Systémy pro akumulaci elektrické energie (EES)
ICS:
  • 01.040.17 - Metrologie a měření. Fyzikální jevy (názvosloví)
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.2 systém pro akumulaci elektrické energie

(electrical energy storage system) systém EES EESS instalace připojená k síti s definovaným elektrickým rozhraním, skládající se alespoň zjednoho zařízení pro akumulaci elektrické energie, které odebírá elektrickou energii z elektrizační soustavy, nějakým způsobem tuto energii vnitřně uchovává a dodává elektrickou energii do elektrizační soustavy, a která zahrnuje stavební práce, zařízení pro přeměnu energie a příslušné pomocné zařízení
POZNÁMKA 1 k heslu Systém EES je řízený a koordinovaný pro poskytování služeb provozovatelům elektrizační soustavy nebo jejím uživatelům.
POZNÁMKA 2 k heslu V určitých případech může systém EES během svého vybíjení vyžadovat pomocný zdroj energie (neelektrický), pokud je do elektrické napájecí sítě třeba dodávání většího množství energie, než kolik je jí naakumulováno (akumulace energie pomocí stlačeného vzduchu je typickým příkladem, kdy je vyžadována dodatečná tepelná energie).
POZNÁMKA 3 k heslu „elektrizační soustava“ je definována v IEC 60050-601:1985, 601-01-01.

3.2 electrical energy storage system XE "electrical energy storage system"

EES system XE " EES system, EESS: electrical energy storage system " \f "symbol" EESS grid-connected installation with defined electrical boundaries, comprising at least one electrical energy storage, which extracts electrical energy from an electric power system, stores this energy internally in some manner and injects electrical energy into an electrical power system and which includes civil engineering works, energy conversion equipment and related ancillary equipment Note 1 to entry: The EES system is controlled and coordinated to provide services to the electric power system operators or to the electric power system users. Note 2 to entry: In some cases, an EES system may require an additional energy source (non electrical) during its discharge, providing more energy to the electric power system than the energy it stored (compressed air energy storage is a typical example where additional thermal energy is required). Note 3 to entry: ”electric power system” is defined in IEC 60050­601:1985, 601-01-01.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím