Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN IEC 62933-1 - účinnost pracovního cyklu primárního subsystému

ČSN EN IEC 62933-1 - Systémy pro akumulaci elektrické energie (EES) – Část 1: Terminologický slovník

Stáhnout normu: ČSN EN IEC 62933-1 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2018-11-01
Třidící znak: 364500
Obor: Systémy pro akumulaci elektrické energie (EES)
ICS:
  • 01.040.17 - Metrologie a měření. Fyzikální jevy (názvosloví)
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

4.12.5 účinnost pracovního cyklu primárního subsystému

(primary subsystem roundtrip efficiency) poměr dodané energie naměřené v primárním místě připojení a energie odebrané systémem EES naměřené vprimárním místě připojení v průběhu předem stanoveného nabíjecího/vybíjecího cyklu EESS v daném provozním režimu, za trvalých provozních podmínek a se stejným konečným stavem nabití jako počátečním stavem nabití
POZNÁMKA 1 k heslu Prováděné pracovní cykly typicky zahrnují plnou energetickou kapacitu systému EES. Účinnost pracovního cyklu se může vztahovat ke skutečné, návrhové nebo jmenovité energetické kapacitě.
POZNÁMKA 2 k heslu Účinnost se obecně vyjadřuje v procentech.
POZNÁMKA 3 k heslu V případě, kde jsou vlastní spotřeba a ovládací subsystém napájeny z primárního místa připojení, je jejich spotřeba energie odečtena z akumulované energie.

4.12.5 primary subsystem roundtrip efficiency XE "primary subsystem roundtrip efficiency"

energy discharged measured at the primary POC divided by the energy absorbed by the EES system, measured at the primary POC, during an EESS predetermined charging/discharging cycle in a specified operating mode at continuous operating conditions with the same final state of charge as the initial state of charge Note 1 to entry: Tipically, the predetermined charging/discharging cycle performed involve the full energy capacity of the EES system. Roundtrip efficiency can be related to actual, nominal or rated energy capacity. Note 2 to entry: Efficiency is generally expressed in percentage. Note 3 to entry: Energy consumption of the auxiliary and control subsystems is to be subtracted from the energy absorbed, in the case where these subsystems are fed by the primary POC.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím