Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN IEC 62933-1 - akumulační subsystém

ČSN EN IEC 62933-1 - Systémy pro akumulaci elektrické energie (EES) – Část 1: Terminologický slovník

Stáhnout normu: ČSN EN IEC 62933-1 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2018-11-01
Třidící znak: 364500
Obor: Systémy pro akumulaci elektrické energie (EES)
ICS:
  • 01.040.17 - Metrologie a měření. Fyzikální jevy (názvosloví)
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

5.2.1 akumulační subsystém

(accumulation subsystem) subsystém pro ukládání (storage subsystem) subsystém EESS, který se skládá minimálně z jedné akumulace elektrické energie, v níž je v určité formě uchovávána energie
POZNÁMKA 1 k heslu Častými formami uchovávané energie jsou mechanická energie, elektrochemická energie, elektromagnetická energie.
POZNÁMKA 2 k heslu Obecně (obrázky 4 a 5) je akumulační subsystém připojen k subsystému přeměny energie, který provádí nezbytnou přeměnu na elektrickou energii; v některých případech je však přeměna energie zabudována do akumulačního subsystému (například u elektrochemických akumulátorů je energie dostupná přímo v podobě elektřiny).

5.2.1 accumulation subsystem XE "accumulation subsystem" storage subsystem

EESS subsystem, comprising at least one electrical energy storage, where the energy is stored in some form Note 1 to entry: Mechanical energy, electrochemical energy, electromagnetic energy are frequent forms of stored energy. Note 2 to entry: Generally (Figures 4 and 5), the accumulation subsystem is connected to the power conversion subsystem that performs the necessary power conversion to electrical energy; however, in some cases, a power conversion is embedded in the accumulation subsystem (e.g. in electrochemical secondary cells the energy is directly available in the electrical form).
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím