Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 50413 ed. 2 - elektrická indukce

ČSN EN 50413 ed. 2 - Základní norma o postupech měření a výpočtu vystavení člověka elektrickým, magnetickým a elektromagnetickým polím (0 Hz – 300 GHz)

Stáhnout normu: ČSN EN 50413 ed. 2 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2020-07-01
Třidící znak: 367917
Obor: Elektromagnetická pole v prostředí člověka
ICS:
  • 17.200.20 - Přístroje pro měření teploty
  • 33.100.01 - Elektromagnetická kompatibilita obecně
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.6 elektrická indukce

(electric flux density) D vektorová veličina, která se získá v daném bodě tak, že se elektrická polarizace P přičte k součinu intenzity elektrického pole E a permitivity volného prostoru ε0: D = ε0 E P POZNÁMKA 1 k heslu Elektrická indukce se vyjadřuje v jednotkách coulomb na metr na druhou (C/m2). POZNÁMKA 2 k heslu Ve vakuu je elektrická indukce ve všech bodech rovna součinu intenzity elektrického pole a permitivity volného prostoru D = ε0 E .

3.6 electric flux density

D vector quantity obtained at a given point by adding the electric polarization P to the product of the electric field strength E and the permittivity of free space ε0: D = ε0 E P Note 1 to entry: Electric flux density is expressed in coulombs per metre squared (C/m2). Note 2 to entry: In vacuum, the electric flux density is at all points equal to the product of the electric field strength and the permittivity of free space: D = ε0 E .
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím